Heerlijke desserts met Blokzijler Brok

Blokzijler Brok Cheesecake

Brok cheesecake
  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 150° graden en vet de springvorm van 24 cm in.
  2. Verkruimel de Brok in de keukenvorm heel fijn. Strooi 350 gram van het kruim over de bodem van de springvorm (niet aandrukken).
  3. Mix de MonChou, vanillekwark, eieren, suiker, de geraspte schil van de citroen en het citroensap tot een egale massa.
  4. Snij de peren uit blik fijn en spatel dit door de massa. Schenk hierna de massa in de bakvorm.
  5. Bak de taart in het midden van de oven ca. 50 min. Als de taart klaar is, deze goed laten afkoelen.
  6. Bestrijk hierna de taart met een mengsel van vanillesuiker en zure room. Strooi vervolgens de rest van de Brok over de taart. Als je nog peren over hebt, kun je deze eventueel in plakjes snijden en in een mooi cirkeltje op de taart leggen.
  • 1 pakje  Blokzijler Brok (500gr) bestellen
  • 400 gr. Monchou
  • 400 gr. Vanillekwark
  • 4 eieren
  • 50 gr. Suiker
  • 1 citroen
  • 125 ml zure room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blikje peren

Blokzijler Brok Roomijs

Brok ijs
  1. Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen, zodat er geen deeltjes van vanillepeul loskomen.
  2. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).
  3. Meng de eierdooiers, suiker, vanille, melk en room in een pannetje op het vuur. Meng dit geheel met een staafmixer op laag vuur tot het geheel 80 graden is. Laat vervolgens dit mengsel van het vuur af terugkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Klem het motordeel in de deksel van de ijsmachine. Neem de koelbak uit de diepvries en leg in de ijsmachine. Zet de roerder op de koelbak en klik de deksel vast. Schakel de machine in op stand voor compact ijs.
  5. Schenk het mengsel via de vulopening in de kom en laat in 40-50 min. tot smeuïg ijs draaien. Voeg na 30 min., als het ijs stevig is, de Blokzijler Brok (verkruimeld of fijn gesneden) toe.
  6. Schep het ijs met een spatel in een schone diepvriesdoos indien het ijs niet direct gegeten wordt. Bewaar tot gebruik (max. 1 week) in de diepvries. Neem het ijs uit de diepvries en laat in de koelkast in 15-20 min. of op het aanrecht in 5-10 min. op goede temperatuur komen. Dompel een ijsboltang in een kom met warm water, schud droog en schep mooie gladde bollen van het ijs.
  • 1 vanillestokje
  • 1 pakje Blokzijler Brok bestellen
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml room
  • 6 eieren

Heb je een recept waar Blokzijler Brok in verwerkt is? Laat het ons weten! Dan plaatsen we jouw recept op deze pagina.